Start De Club Toerkalender Leden Lid worden? De Fiets, aanschaf De Fiets, onderhoud Ook nuttig Contact Wielerlinks Finish

 

Toerkalender

 

 

Vanuit Wassenaar

Via deze link komt u bij de toerkalender 2023

De lengte van de langere ritten wordt vanaf maart langzaam aan opgebouwd en neemt in september/oktober weer af tot de Sluitingsrit. Rijden we het ene weekeinde op zaterdag de korte rit en op zondag de lange, dan wordt dat het volgende weekeinde zoveel mogelijk omgedraaid. Vanwege de voor de hand liggende combinatie van afstand en tijdsduur worden de langere ritten (de langste is 220 km) doorgaans alleen in wat hoger tempo gereden. Afhankelijk van de samenstelling van de deelnemersgroep bestaat de mogelijkheid dat de diverse groepen na de koffiepauze gescheiden (en dus met verschillende snelheden) huiswaarts gaan.

In de maanden november tot en met februari rijden de groepen elke zaterdag en zondag een rit van zo'n 50 tot 60 km onder het motto: "Uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug". Bij deze ritten ligt de gemiddelde snelheid soms iets lager dan in de zomer doordat het fietsen in koudere en vochtiger lucht nu eenmaal meer energie vergt en het sommigen dus meer moeite kost om het gebruikelijke gemiddelde aan te houden. Maar ook tijdens het wintertoeren is de sfeer tijdens de rit en de koffiepauze de moeite van de inspanning meer dan waard!

Vanuit Voorschoten

Ook vanuit Voorschoten starten wekelijks (dus het hele jaar door) drie ritten, te weten op dinsdag- en donderdagmorgen en woensdagmiddag. In de dinsdag- en donderdagmorgenploeg treft een aantal leden uit langzamer groepen elkaar voor een gezamenlijke rit van ± 70 km, terwijl een aantal leden uit de snellere groepen elkaar op de woensdagmiddag treft voor een rit van zo'n 70 à 80 km. Tijdens deze woensdagmiddagritten wordt veelvuldig van kop gewisseld, wordt het tempo regelmatig versneld (intervaltraining), ligt de kruissnelheid vaak ruim boven de 30 km/uur en het gemiddelde op 28 à 29 km/uur.
Beide groepen verzamelen vóór de ingang van Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43, 2251 GA Voorschoten (zie plattegrond
). De dinsdag- en donderdagmorgengroep verzamelt daar om 09.30 uur en de woensdagmiddaggroep om 13.00 uur. Aan beide ritten wordt doorgaans ook deelgenomen door niet-leden van De Kampioen, zoals vrienden en bekenden en een aantal leden van andere verenigingen. En dat maakt deelname aan deze ritten alleen maar interessanter en gezelliger!
fietsmetflesNP

De meeste leden nemen wat te drinken mee voor onderweg

Aan- of afmelden voor een rit is niet nodig: u komt wanneer u tijd, zin en gelegenheid hebt. Wel kan het in zéér uitzonderlijke gevallen een keer voorkomen dat u niemand treft, namelijk wanneer het weer zó slecht is dat ook wij het voor gezien houden! Maar bij enigszins fietsbaar weer zult u bij het startpunt zeker een aantal gelijkgestemden aantreffen.

Als laatste zaterdagrit van het kalenderjaar wordt de traditionele Oliebollenrit verreden. Ook dan is de start om 09.15 uur in Wassenaar en de afstand zo'n 50 tot 60 km. Het enige verschil met de overige Winterritten is dat we die dag in de koffiepauze met de inname van oliebollen en appelflappen alvast wat trainen voor de Oudejaarsavond!

Voor meer informatie over ons programma verwijzen wij u naar:

De groepen

 

oostvoornsemeerNP2

 De Oostvoornsemeertocht levert altijd mooie plaatjes op.

Auteursrechten e.d.

 

 

 

duijnstee 2

1907

1905

dga1

 

-