Start De Club Toerkalender Leden Lid worden? De Fiets, aanschaf De Fiets, onderhoud Ook nuttig Contact Wielerlinks Finish

 

Wieler Woordenboek

 

Hier is 'ie dan: de grootste wielerwoordenlijst uit het Nederlands taalgebied.

De Kampioen Fietsencyclopedie met meer dan 325 aanduidingen, begrippen, definities, gezegdes en uitdrukkingen uit de wondere wereld van de wielersport. Van "Aanklampen" tot "Pipo de Clownfiets" en van "Eindschot" tot "Zwieper".

Bijeen verzameld in boeken, tijdschriften, websites, documentaires, ritverslagen en ... 53 jaar ervaring!

Waar andere overzichten gevuld zijn met de meest onbekende uitdrukkingen, obscure merken en achterhaalde techniek, beperken wij ons in dit overzicht van wielerjargon tot de onderwerpen die er vandaag de dag toe doen. Deze wielerencyclopedie wordt dan ook met grote regelmaat herzien en aangevuld.

Het teken ā„¢ achter een woord duidt er op dat dit woord een geregistreerd handelsmerk is.

 

Gehele of gedeeltelijke overname van deze wielerwoordenlijst is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Webmeesters van Toerclub De Kampioen.

Bent u zelf de webmeester van een wielersportgerelateerde website?
Maak het uzelf en uw lezers dan gemakkelijk en volsta simpelweg met het plaatsen van een link naar onze website en/of (nog beter:) naar de betreffende pagina daarvan. Want deze en de overige pagina's van onze site worden zeer regelmatig bijgewerkt en verbeterd. Dan hebben u en uw lezers altijd de meest recente en complete versie binnen handbereik!

 

 

A      B      C      D      E-F      G-J      K      L-M      N-O      P-R      S      T      U-V      W-Z

 

Auteursrechten e.d.

 

 

duijnstee 2

1907

1905

dga1

 

-